Hoe je techgebruik afstemt op jouw doelen

We brengen met z’n allen meer tijd op het internet door dan ooit tevoren. Waar voorheen de televisie op nummer één stond, is dat nu het internet. Alles doen we online. Het shoppen van een nieuwe outfit, het bestellen van eten, het doen van de boodschappen, hoe het met je vrienden gaat bekijk je via social media en voor ontspanning zoeken we de nieuwste video op van onze favoriete vlogger. En dit doen we gemiddeld 7,3 uur per dag. Hier schrokken wij van. Daarom zijn wij een beweging gestart. Genaamd, #OnOffline. In dit blog leggen wij jou haarfijn uit waarom.

Bron: Emerce

DE ONOFFLINE COLLAGE VOOR COACHLINK DEF2.png


Balans in het gebruik van technologie
Hoe houd je jezelf in balans op het gebied van je technologiegebruik? Hoe zorg je ervoor dat je je uren die je online besteed, nuttig besteed? Dit zijn vragen die wij aan onszelf hebben gesteld. Wij hebben namelijk gemerkt, dat technologie je positief en negatief kan beïnvloeden. Al helemaal wanneer je bepaalde doelen wil behalen. Wij hebben het voor je uitgezocht, door zelf te onderzoeken hoe het voor ons werkt. En door anderen uit te dagen hetzelfde te doen en dit te vertellen in de vorm van een blog.

Wat doet #OnOffline?
Door verhalen en ervaringen te delen, wil #OnOffline iedereen bewust maken van het gebruik van de hedendaagse technologie, waarmee je je online voortbeweegt.  Én hoe je dat offline in je voordeel kunt laten werken. Want zeg nou zelf, die 7,3 uur die we online besteden, besteden we die wel nuttig?
Hieronder een aantal voorbeelden van hoe je je tijd online nuttig kunt besteden.

“Erop uit gaan en genieten van het leven zorgen ervoor dat ik heerlijk tot rust kom. De onlinewereld en het evenementenleven zijn soms best hectisch, dus die rustmomentjes vind ik echt heerlijk.”
– Thom Laagkemper, vierdejaarsstudent Communicatie


“Ik heb alle meldingen van apps op mijn telefoon uit staan. Ik check mijn mail/FB/WhatsApp wanneer ik dat wil en niet wanneer mijn telefoon trilt. Dat leverde eerst discussies op (o.a. partner die niet had onthouden dat ik geen melding krijg als hij appt en dat hij me dus moet bellen als het dringend is) maar het heeft me uiteindelijk meer rust gegeven. :-)”
– Dominique van Helvert, zelfstandig ondernemer bij De Videomeisjes

“Vaak heb ik met de gedachte gespeeld om eens een week lang geen gebruik te maken van Facebook of WhatsApp. Één week!? Joh, dat is lang!!!! Wellicht dient de blog voor mij als stok achter de deur en ga ik het nu ook daadwerkelijk DOEN.”
– Kyra Teunissen, Onderwijsassistente

 

postitsprofielk

Kort gezegd biedt #OnOffline een podium voor alle verhalen en ervaringen omtrent het gebruik van technologie. Wij streven dan ook naar zoveel mogelijk mensen bewustmaken van hun techgebruik. En een balans te creëren tussen on- en offline. Waardoor je meer in het hier en nu bent. Dit doen wij door verhalen en ervaringen te delen van anderen. Want wij zijn ervan overtuigd dat je leert van anderen.

De bikkels hierboven zien samen met ons, de manier waarop wij technologie gebruiken, veranderen. Wij vragen jou om jouw verhaal of ervaring met #OnOffline zijn te delen.
 

Hoe kun je meedoen met de beweging?
Iedereen kan meedoen! Dit kan door jouw verhaal en ervaring te delen met anderen. Dat kan op 2 manieren:

  1. Gebruik de hashtag #OnOffline via jouw social mediakanalen
  2. Deel jouw verhaal met ons door het te mailen naar: onofflineblog@gmail.com.

 

Door:
Emel Koç (Communicatie-adviseur, contentmanager en eigenaar Do. You.)
&
Samantha Bakker (Coach, trainer en eigenaar SamCoaching)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s